Ofis Dekorasyon Önerileri
Ofis dekorasyonu yaparken, öncelikli olarak ofis yöneticisinin ve ofisi sürekli kullanacak personellerin ihtiyaçlarının karşılanabiliyor olması gerekir. Daha sonrasında gelebilecek misafirlere yani farklı kullanıcı profillere hitap etmesi önemlidir. Rahatlık, konfor ve kullanışlı olmasının yanı sıra estetik açıdan göze hitap edebilmelidir.
Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
Öncelikle ofisin mevcut kullanılabilir alanını, kör noktaların nasıl değerlendirileceğini, büyüklüğünü hesaplamak ve bunlar üzerinde çalışmak gerekir. Ofiste kaç kişinin çalışacağı ve hangi sektör üzerinde iş yapılacağı önemlidir. Teknolojik açıdan verim elde edilebilecek bir ofis, çalışanlarının çalışma şartlarını oldukça kolaylaştırır. Ofisin içi kalabalık olacaksa, ofisin aralarında duvarlar varsa, bu duvarlar kaldırılabilir ve daha geniş, ferah bir çalışma ortamı hazırlanabilir.
Genişletilen ofiste personellerin ayrı çalışması istenirse, araya dekoratif bölücülerle bölebilir ve farklı çalışma ortamları hazırlanabilir. Toplantı odası için en sessiz ve güneş alan en aydınlık bölge seçilmelidir. Eğer böyle bir ortam yoksa büyük avizelerle, köşelerde abajurlarla ortamın aydınlatılması sağlanır. Ama karanlık alanlar daha çok depo, arşiv odası olacak şekilde kullanılır. Dekorasyonda işi kolaylaştırmak için ıslak alan olarak kullanılacak banyo ve mutfak birbirine yakın olmalıdır. Bekleme alanları ve sekretaryanın bulunduğu alanlar için boş kalacak yerler olabilir. Yani dekorasyona öncelikle alanların hangi amaçla kullanılacağı düşünülerek başlanır. Daha sonra tasarımsal detaylara geçilebilir.
Ofis Dekorasyonunda Renkler
Ofis dekorasyonunda renk seçerken öncelikli olarak yönetici zevki esas alınır ama bundan önemlisi müşterilere anlatılmak istenen duygu ve onlarda oluşturulacak hissiyattır. Çünkü ilk izlenim önemlidir. Örneğin, yeşil renk güven verir ve huzur hissettirir. Bitkilerle kombinlendiğinde ferahlık sağlar. Koyu lacivert ve koyu mavi gibi tonlar, liderlik vasfını ve gücü temsil eder, aynı zamanda huzur verir.
Mavi tonları ofislerde oldukça sık kullanılır. Eğer modernlik katmak istenirse antrasit, füme, gri gibi renkler kullanılır. Renkli olarak da hardal sarısı, buz mavisi, cam rengi gibi daha canlı renkler koyu renklerin yanına eklenir. Farklı çerçeveler, dekoratif sehpalar, kitaplıklar, hatta girişte bir küçük anahtarlık bile ofisin havasını bambaşka hale getirebilir. Önemli olan ofis mobilyaları, ofis duvarı, kullanılan aksesuarlar, renkler yani her şeyi bütün hale getirebilmektir.