Bebek Odası Nasıl Dizayn Edilmeli?

06.09.2020
1.083
Bebek Odası Nasıl Dizayn Edilmeli?

Bebek odası dizayn etmek heyecan verici olduğu kadar, dikkat isteyen bir iştir. Her anne ve baba bebekleri için en güzel odayı hazırlamak için uğraşır. Evin yeni üyesi hem rahat etmeli, hem de güzel bir odada uyumalıdır. Odasını ziyaret eden aile ve akraba bireyleri aynı zamanda odaya hayran kalmalı ve sarf edilen emek takdir edilmelidir. Ancak bütün bu uğraş için en başında doğru kararlar almalı, bebek için hem güvenli, hem de sağlıklı ürünler seçilmelidir. Güzel bir oda, aile bireyleri için olduğu kadar bebekler için de mutluluk verici olacaktır.

 

Oda İçin Bir Tarz Belirlemek

 

Bebek odaları için birçok hayal kurulur. Bu hayalleri gerçekleştirmek için araştırmalar yapılır, yerinde incelemelere gidilir. Ancak kafa karışıklığı yaşamak gayet normaldir. Her şeyi istemek ve almak yerine oda için bir tarz belirlemek yerinde olacaktır. Bu şekilde hem doğru alışveriş yapılacak, hem de doğru dekorasyon malzemeleri alınacaktır. Hayvan veya kahraman karakterli duvar kağıtları mı, düz ve sade görünümlü pembe veya mavi bir oda mı, yoksa uçak veya gemi desenlerinden oluşan figürler mi kullanılacağına önceden karar vermek en doğru yaklaşımdır. Tarzın belirlenmesi, odanın diğer malzemelerinin de aynı uyum içinde olmasını sağlayacaktır.

Bebek Odası İçin Beşik ve Yatak Seçimi

 

Rahat ve güvenli bir beşik seçmek ilk öncelik olmalıdır. Çünkü bebekler günlerinin yarısından fazlasını uyuyarak geçirirler. Bu yüzden beşikleri ve yatakları rahat olmalıdır. Beşik her yönden kapalı ve korkuluklu olmalıdır. Korkulukları çok ince ve kırılgan olmamalı, aynı zamanda basit bir şekilde açılmamalıdır. Bebekler zaman içinde korkulukları zorlayacaklarından dolayı sağlamlığı önemlidir.

 

Yatak seçiminde organik ürünler tercih edilmelidir. Su geçirgenliğine dikkat edilmeli, uygun şilte ile desteklenmelidir. Makul fiyatlarda birçok yatak bulmak mümkün ise de, organik ürünlerden üretilen yataklar diğerlerine göre biraz daha pahalı olmaktadır. Yatak aynı zamanda çocuğun vücudunu kavrayacak ölçüde ne çok yumuşak, ne de çok sert almalıdır. Su geçirmez bir örtü ile yatak desteklenmelidir. Bebekler gece ve gündüz yatakta olacağından tükürük, mama döküntüleri, süt akıntıları ve çişleri nedeniyle sorunlar yaşanacaktır. Su geçirmez örtü sayesinde bütün yatağı değiştirmek yerine sadece örtüyü değiştirmek işleri kolaylaştırır.

 

Odanın Doğru Işık ve Hava Alması Sağlanmalı

 

Bebekler sürekli uyudukları için kimi zaman gece karanlığı oluşturmak için kalın perdeler almak yararlı olur. Oda tarzına uygun perdeler kolay katlanır ve açılır olduğundan, oda ışığı ve havalandırması da kolay olacaktır.

Bebek Odasında Kargaşa Yaratılmamalıdır

 

Beşik ve dolaplardan sonra ayrıca bir sandalye bulundurmak işleri kolaylaştırır. Gecenin bir yarısı kalkıldığında sandalye ile bebeğin yanına oturulabilir. Bebek bu şekilde daha iyi kucaklanır, sallanır ve rahat ettirilir. Yeni doğan bebekler her saat beslendiğinden refakatçi sandalyesi de konforlu olmalıdır.

 

Bebeklerin kıyafetleri çok sık değiştirildiğinden, kıyafetlere, bezlere ve bakım ürünlerine kolay ulaşılmalıdır. Bunun için bebek odası kargaşadan uzak olmalı, ortalıkta gereksiz mobilya ve aksesuar bulundurulmamalıdır.

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.